Crno vino pomaže u zaštiti od štetnih bakterija kao što su ešerihija koli i listerija, pokazalo je američko istraživanje sa Univerziteta u Misuriju. Istovremeno ih uništava i sprečava da se razmnože.
Od svih vina, najdelotvornije su se pokazali "kaberne", "merlo" i "pino noar", naglasila je profesor dr Azlin Mustafa, vođa stručnog tima istraživača.
Sastojci u opni grožđa pomažu biljci da se odbrani od raznih bolesti, a kada dospeju u vino, na isti način štite i ljude od bakterija. Efekat je isti čak i kada se razblaži.
Međutim, sa vinom ne treba preterivati. Dovoljno je da žene dnevno popiju jednu čašu crnog vina, a muškarci dve - ističe dr Mustafa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus