Ovo su "krivci" vaše vitke linije. Pročitajte kako da ih "spakujete" u dnevne obroke.

Crni pasulj

Šolja crnog pasulja poseduje neverovatnih 15 grama proteina i ne sadrži bilo koju od zasićenih masti koju možete naći u drugim izvorima proteina, kao što su crveno meso.

Ovas

Ovas je bogat vlaknima, tako da porcija može pomoći da se osećate siti tokom većeg dela dana. Samo pola šolje poseduje 4,6 grama rezistentnog skroba, zdrave ugljene hidrate koji pojačavaju metabolizam i sagorevaju masti.

Avokado

Nema razloga da se plašite u ishrani mastima - dokle god se oslanjate na izvor prave masti.

Oleinska kiselina može da održava telo zaista mirno gladi. Kremasta voće je takođe prepun vlakana i proteina i dokazano topi salo sa stomaka.

Losos

Izvori proteina pomoći će da se osećate siti. Međutim, 50% žena od 18 do 50 godina, ne unosi dovoljno ove suštinski hranljive materije.

Ishrana bogata lososom dokazano pospešuje topljenje kilograma i to u velikim količinama.

Borovnica

Najpoznatija po svojim antiejdž efektima, borovnica, dok su mlade, su moćno oružje protiv viška kilograma. Jedna šolja sladrži samo 80 kalorija, a pomaže da se osećate siti sa 4 grama vlakana.

Brokoli

Kuvan ili sirov, ovo povrće je poznato po svojim evektima u sprečavanju raka. Bogat vlaknima sprečava problem sa težinom, jer održava sitost sa samo 30 kalorija po gramu.

Smeđi pirinač

Integralni pirinač je bogat vlaknima. Pola šolje sadrži 1,7 grama rezistentnog skroba i zdrave ugljene hidrate.

Plus, braon pirinač je hrana nisko-energetska gustine, što znači da održava sitost, a ima malo kalorija.

Kruške

Samo jedan kruška poseduje 15% vaše od dnevne preporučene količine vlakana. Jedna studija je pokazala da žene koje su jele tri kruške dnevno, konzumirale su manje kalorija i izgubile veću težinu od onih koji to nisu.

Grejpfrut

Čak i ako niste promenili ništa u svojoj ishrani, jede pola grejpfruta pre svakog obroka može pomoći da izgubite i do pola kilograma nedeljno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs