Domaćinski rolat od mekanog biskvita i džema i posut kokosom je nešto najbolje što ćete probati. Zbog jednostavne i brze pripreme, ali i fantastičnog ukusa pravićete stalno. Tope se u ustima, a možete da poslužite sa čajem ili kafom.
Umesto džema možete da ga premažete čokoladom.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 200 g mekog brašna
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 8 g praška za pecivo
Za dekoraciju:
- džem ili nutela ili eurokrem
- kokos
Priprema:
Jaja, šećer, so i vanilin šećer dobro umutite. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo promešajte špatulom. Veliki pleh malo nauljite i stavite pek papir. Sipajte smesu i lepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Izvadite iz pleha i namažite džemom (može i čokolada, eurokrem...), urolajte i umotajte u pek papir i stavite u frižider na sat vremena. Premažite džemom od kajsije i pospite kokosom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus