Domaćinski rolat od mekanog biskvita i džema i posut kokosom je nešto najbolje što ćete probati. Zbog jednostavne i brze pripreme, ali i fantastičnog ukusa pravićete stalno. Tope se u ustima, a možete da poslužite sa čajem ili kafom

Umesto džema možete da ga premažete čokoladom. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 200 g mekog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 8 g praška za pecivo

Za dekoraciju:

  • džem ili nutela ili eurokrem
  • kokos

Priprema:

Jaja, šećer, so i vanilin šećer dobro umutite. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo promešajte špatulom. Veliki pleh malo nauljite i stavite pek papir. Sipajte smesu i lepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Izvadite iz pleha i namažite džemom (može i čokolada, eurokrem...), urolajte i umotajte u pek papir i stavite u frižider na sat vremena. Premažite džemom od kajsije i pospite kokosom.