Domaćinski rolat od mekanog biskvita i džema i posut kokosom je nešto najbolje što ćete probati. Zbog jednostavne i brze pripreme, ali i fantastičnog ukusa pravićete stalno. Tope se u ustima, a možete da poslužite sa čajem ili kafom.
Umesto džema možete da ga premažete čokoladom.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 200 g mekog brašna
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 8 g praška za pecivo
Za dekoraciju:
- džem ili nutela ili eurokrem
- kokos
Priprema:
Jaja, šećer, so i vanilin šećer dobro umutite. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo promešajte špatulom. Veliki pleh malo nauljite i stavite pek papir. Sipajte smesu i lepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Izvadite iz pleha i namažite džemom (može i čokolada, eurokrem...), urolajte i umotajte u pek papir i stavite u frižider na sat vremena. Premažite džemom od kajsije i pospite kokosom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom