Ako vilite pitu sa jabukama dopašće vam se i ovaj recept. U standarnu pitu dodajte suve šljive i orahe i poboljšajte ukus već odličnom desertu. Ako ne volite suve šljive umesto njih možete da dodate džem od šljiva, odlično će se uklopiti.
Napravićete brzo, a svi ukućani će biti oduševljeni.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g jabuka
- 250 g suvih šljiva (može i sa džemom od šljiva)
- 200 g oraha
- 3 kašike ulja
- 300 ml kisele vode
- 2 kašike šećera
- 20 g vanilin šećera
- 3 kašike prezli
Priprema:
Šljive prelijte vrelom vodom i ostavite deset minuta. Usitnite orahe i šljive. Izrendajte jabuke, dodajte ulje, šećer, prezle i vanilu. Promešajte. Vodom poprskajte prve dve kore, na treću stavite 3 kašike jabuka. Prekrijte četvrtom korom, popsrkajte vodom, pa uz kraj stavite fil od suvih šljiva. Umotajte kao rolat. Podmažite pleh uljem. Pite odozgo premažite uljem, isecite ih, pa ostavite deset minuta da stoje. Za to vreme uključite rernu da se zagreje. Pecite ih na 200°C dok ne porumene, oko 35 minuta. Pečene pite prekrijte krpom i ostavite da stoje samo pet minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: serpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus