Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEFTINO I LAKO - PITA SA JABUKAMA: U dobro provereni recept dodajte 2 fantastična sastojka koja je čine neodoljivom

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Pita sa jabukama je svima omiljena, a ako dodate orahe i suve šljive dobićete fantastičan desert.

Pita sa jabukama i orasima .png Izvor: Šerpica

Ako vilite pitu sa jabukama dopašće vam se i ovaj recept. U standarnu pitu dodajte suve šljive i orahe i poboljšajte ukus već odličnom desertu. Ako ne volite suve šljive umesto njih možete da dodate džem od šljiva, odlično će se uklopiti. 

Napravićete brzo, a svi ukućani će biti oduševljeni. 

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g jabuka
  • 250 g suvih šljiva (može i sa džemom od šljiva)
  • 200 g oraha
  • 3 kašike ulja
  • 300 ml kisele vode
  • 2 kašike šećera
  • 20 g vanilin šećera
  • 3 kašike prezli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Šljive prelijte vrelom vodom i ostavite deset minuta. Usitnite orahe i šljive. Izrendajte jabuke, dodajte ulje, šećer, prezle i vanilu. Promešajte. Vodom poprskajte prve dve kore, na treću stavite 3 kašike jabuka. Prekrijte četvrtom korom, popsrkajte vodom, pa uz kraj stavite fil od suvih šljiva. Umotajte kao rolat. Podmažite pleh uljem. Pite odozgo premažite uljem, isecite ih, pa ostavite deset minuta da stoje. Za to vreme uključite rernu da se zagreje. Pecite ih na 200°C dok ne porumene, oko 35 minuta. Pečene pite prekrijte krpom i ostavite da stoje samo pet minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: serpica

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti