Prava praznična poslastica! Idealno posluženje uz čaj ili kafu. Pripremite ga po original nemačkom receptu, a ako više volite, umesto kandiranog voća možete da koristite žele bombone. Obožavaće ga svi, od 7 do 77 godina!

Sastojci:

  • 5-6 belanaca
  • 1 šolja šećera
  • 1 nepuna šolja brašna
  • 1 šolja ulja ili otopljenog putera
  • puna šaka seckanih oraha
  • 100 g iseckanog kandiranog voća
  • malo narendane kore pomorandže

Šećerna glazura:

  • 150 g šećera u prahu
  • sok od limuna

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170°C.

Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu ili preliti šećernom glazurom. Šećerna glazura: U šećer u prahu sipati sok od limuna i mešati dok se ne dobije glatka i ne previše gusta smesa. Po potrebi dodavati sok od limuna.

Izvor: Stvar ukusa