Prava praznična poslastica! Idealno posluženje uz čaj ili kafu. Pripremite ga po original nemačkom receptu, a ako više volite, umesto kandiranog voća možete da koristite žele bombone. Obožavaće ga svi, od 7 do 77 godina!
Sastojci:
- 5-6 belanaca
- 1 šolja šećera
- 1 nepuna šolja brašna
- 1 šolja ulja ili otopljenog putera
- puna šaka seckanih oraha
- 100 g iseckanog kandiranog voća
- malo narendane kore pomorandže
Šećerna glazura:
- 150 g šećera u prahu
- sok od limuna
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170°C.
Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu ili preliti šećernom glazurom. Šećerna glazura: U šećer u prahu sipati sok od limuna i mešati dok se ne dobije glatka i ne previše gusta smesa. Po potrebi dodavati sok od limuna.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom