Prava praznična poslastica! Idealno posluženje uz čaj ili kafu. Pripremite ga po original nemačkom receptu, a ako više volite, umesto kandiranog voća možete da koristite žele bombone. Obožavaće ga svi, od 7 do 77 godina!
Sastojci:
- 5-6 belanaca
- 1 šolja šećera
- 1 nepuna šolja brašna
- 1 šolja ulja ili otopljenog putera
- puna šaka seckanih oraha
- 100 g iseckanog kandiranog voća
- malo narendane kore pomorandže
Šećerna glazura:
- 150 g šećera u prahu
- sok od limuna
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170°C.
Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu ili preliti šećernom glazurom. Šećerna glazura: U šećer u prahu sipati sok od limuna i mešati dok se ne dobije glatka i ne previše gusta smesa. Po potrebi dodavati sok od limuna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus