Svi vole palačinke, a u ovoj verziji su još ukusnije! Mešavina čokolade i kiselkastog sira čini ih savršeno osvežavajućim.
Sastojci:
- 60 g čokolade (55% kakaoa)
- 2 kašike putera
- 3 veća jajeta
- 45 g šećera
- 1/4 kašičice soli
- 320 ml mleka
- 1/2 kašičice vanilin šećera
- 2 kašike kakaoa
- 150 g brašna
Ostalo:
- rikota ili kremasti mladi sir
- 3 mandarine
- šećer
Priprema:
Istopiti puter i čokoladu u manjoj šerpici na tihoj temperaturi, neprestano mešajući. U većoj posudi umutiti jaja, dodati šećer i so i mutiti dok se smesa lepo ne sjedini. Sipati mleko i vanilin šećer i opet mutiti dok se ne sjedini. Lagano umešati mešavinu kakaoa i brašna i mutiti dok smesa ne bude bez grudvica. Polako sipati otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje.
Ostaviti smesu da odstoji najmanje pola sata ili preko noći u frižideru (smesa treba da bude sobne temperature pre pečenja). Na puteru ispeći palačinke i filovati ih rikotom pomešanom sa šećerom i kriškama mandarina.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus