Svi vole palačinke, a u ovoj verziji su još ukusnije! Mešavina čokolade i kiselkastog sira čini ih savršeno osvežavajućim.

Sastojci:

  • 60 g čokolade (55% kakaoa)
  • 2 kašike putera
  • 3 veća jajeta
  • 45 g šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 320 ml mleka
  • 1/2 kašičice vanilin šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 150 g brašna

Ostalo:

  • rikota ili kremasti mladi sir
  • 3 mandarine
  • šećer

Priprema:

Istopiti puter i čokoladu u manjoj šerpici na tihoj temperaturi, neprestano mešajući. U većoj posudi umutiti jaja, dodati šećer i so i mutiti dok se smesa lepo ne sjedini. Sipati mleko i vanilin šećer i opet mutiti dok se ne sjedini. Lagano umešati mešavinu kakaoa i brašna i mutiti dok smesa ne bude bez grudvica. Polako sipati otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje.

Ostaviti smesu da odstoji najmanje pola sata ili preko noći u frižideru (smesa treba da bude sobne temperature pre pečenja). Na puteru ispeći palačinke i filovati ih rikotom pomešanom sa šećerom i kriškama mandarina.

Izvor: Stvar ukusa