Kada ne znate šta slatko da spremite, vi napravite palačinke. One su uvek odličan izbor, a svi ih vole. Možete ih kombinovati sa različitim namazima, i biće jednako ukusne i savršene. Za smesu vam treba nekoliko jednostavnih sastojaka, koje verovatno već imate usvojoj kuhinji.
Sastojci:
- 2 jaja
- 40 g šećera
- 1 kašika meda
- 1 kašičica vanilin šećera
- 90 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika ekstrata vanile
- 1 kašika vode
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, dodati med, malo vanilin šećera, brašno sa praškom za pecivo. Dodati ekstrat vanile i kašiku vode i sve dobro izmutiti. Na suv teflon tiganj na sredinu sipati 1 manju kutlaču. Peći na dosta tihoj vatri oko 2 min sa obe strane. Spajati dve palačinke premazane sa kremom ili džemom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus