Bogat kolač punjen nutelom, a spremi se za svega pola sata. Može da se jede čim se ohladi pa bude kao kolač ili da se malo podgreje da nutela krene da curi sa strane. Izaberite kako volite.
Sastojci:
Testo:
- 80g putera sobne temperature
- 80g šećera
- 1 vanilin šećera
- 1 jaje
- 250g brašna T400
- pola kesice praška za pecivo
- 50g čokoladnih komadića ili seckane crne čokolade
Nadev:
- nutela
Priprema:
Penasto umutiti šećer, vanilin šećer i puter. Dodati jaje i opet kratko umutiti. U drugoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo, postepeno dodati u smesu sa puterom. Smesa treba da bude mrvičasta, po potrebi dodati još malo brašna. Na kraju umešati i čokoladne komadiće. Polovinu smese blago utisnuti u tart kalup prečnika 20cm sa odvojivim dnom. Smesu rasporediti po dnu i ivicama. Zatim rasporediti nutelu, stavite koliko volite, nema mere. Možete je kratko podgrejati da bi se lepše razmazala.
Na kraju rasporediti drugu polovinu smese na nuteli i blago utisnuti, ne mnogo, treba ostati mrvičasto.
Pitu peći na 180 stepeni, režim ventilator, 30 min. Ako krene brzo da prima boju, slobodno smanjite temperaturu. Nakon pečenja ostaviti pitu da se ohladi pa je tek onda izvaditi iz kalupa.
Može da se jede hladno a može i da se podgreva, ko kako voli. Po želji posuti prah šećerom.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus