Mleveno meso nam nudi bezbroj mogućnosti za pripremu jela. Pa tako od njega možemo da pravimo sarme, punjene paprike, musaku, bolonjeze sos, rolate, pitu sa mesom...Danas sa vama delimo još jedan jednostavan, a opet neobičan recept - kocke od mleveog mesa koje možete jesti uz pire krompir. A evo kako se prave.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- malo ulja
- 2 jaja
- 2 kašike rendanog kačkavalja
- 1 kašika kisele pavlake
- mlevena i tucana paprika
- so, biber, peršunov list
- 4 čena izdrobljenog belog luka
- 1 paradajz
Priprema:
Ispržiti seckan luk na ulju pa dodati meso i pržiti oko 5-6 min. Dodati papriku tucanu i mlevenu, biber, so i beli luk. Skinuti sa vatre, sipati u činiju pa dodati jaja, kačkavalj, seckani paradajz, kiselu pavlaku i peršunov list i sve dobro izjednačiti.
Sipati u podmazan manji pleh i posuti još malo sa peršunovim listom i malo rendanim kačkavaljem. Peći na 220 stepeni oko 35-40 min.. Prohlađeno seći na kocke Kao prilog odlično ide pire krompir.
Izvor: Bakia i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus