Raskošna pita od prhkog Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g zamrznutog spanaća
- 9 jaja
- 400 g rikote
- 80 g mocarele
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvati spanać u slanoj vodi i ocediti. Pomešati 2 jajeta, rikotu i mocarelu i začiniti po ukusu. Nauljen kalup prečnika 26 cm obložiti sa 250 g lisnatog testa premazanog maslinovim uljem. Rasporediti spanać, sir i udenuti 6 barenih jaja. Pokriti sa 250 g razvaljanog lisnatog testa, pa premazati jajetom umućenim sa malo maslinovog ulja. Peći 1 h na 180 stepeni C.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus