Umesto mlevenog mesa sad koristite piletinu za pljeskavice neverovatnog ukusa. Sve sastojke sjedinite u blenderu i oblikujte pljeskavice. Uopšte ne morate da prljate puno sudova, a ako želite da budu još zdravijte pecite ih u rerni na pek papiru, bez kapi ulja. Možete da ih jedete uz parče hleba i salatu, a možete i sa pire krompirom. Dodajte i malo jogurta u smesu ako želite da meso bude sočnije i mekše. Uživajte! 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 jaje
  • 5 kašika prezli
  • 2 čena belog luka
  • so, biber, suvi začin, začinska paprika, peršun po ukusu

Priprema:
U blender stavite sve sastojke i ustinite tako da dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte pljeskavice i pržeti ili pecite u rerni. 

Recept poslala Tanja Đorđević