Pljeskavice se rado jedu i gotovo da nema ko ih ne voli. Međutim, ako želite nešto drugačiju verziju, onda ih napravite od povrća. Za ovaj recept biće vam potreban luk koji ćete izdubiti, a zatim puniti smesom od krompira, luka i drugih začina. Kako bi vam ovo jelo koje se prži u tiganju, bilo još mekše i sočnije koristite i kačkavalj pri punjenju. Jednostavno i brzo se pravi, a možete ih poslužiti uz jogurt i servirati za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 5 glavica crnog luka 
  • 500 g krompira
  • 20 g mirođije
  • 100 g sira
  • 3 jajeta 
  • 200 g brašna
  • 300 g prezli

Priprema:

Skuvajte krompir, pa ga ispasirajte. Luk (4 komada) presecite na pola, pa izvadite središnji deo. Iseckajte kao i preostali luk (1 komad) na kockice, pa stavite u nauljen tiganj, dinstajte nekoliko minuta, pa ga dodajte u pire krompir, a zatim so, biber i mirođiju. Promešajte, pa napunite ovom smesom luk do pola, stavite parče sira, pa do vrha napunite luk pire krompirom. Punjeni luk uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja i prezle. Stavite ih u tiganj i izvadite ih za deset minuta.