Kada ste u žurbi, mnogo ste gladni ili vam se jednostavno ne kuva nešto komplikovano pripremite ukusno i brzo jelo. Sastojci se pomešajte, pa sipaju u pleh. Zapeče se u rerni pola sata i kaserola je gotova. Ako želite umesto šunke možete da koristite slaninu. Ovo jednostavno jelo će okupiti porodicu oko stola, a možete da poslužite i sa nekom salatom.
Sastojci:
- 5 jaja
- 500 ml mleka
- 1 mladi luk
- 2 čena belog luka
- 200 g paradajza
- 200 g šunke
- 30 g istopljenog putera
- 200 g rendanog sira
- 2 kašike brašna
- 16 g praška za pecivo
Priprema:
Umitite jaja sa mlekom i brašnom koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Zatim dodajte sitno seckani luk (i mladi i beli), kao i šunku, rendani sir i čeri paradajz isečen na pola. Na kraju dodajte i istopljeni puter, pa posolite i pobiberite. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko pola sata.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem