Kada ste u žurbi, mnogo ste gladni ili vam se jednostavno ne kuva nešto komplikovano pripremite ukusno i brzo jelo. Sastojci se pomešajte, pa sipaju u pleh. Zapeče se u rerni pola sata i kaserola je gotova. Ako želite umesto šunke možete da koristite slaninu. Ovo jednostavno jelo će okupiti porodicu oko stola, a možete da poslužite i sa nekom salatom.
Sastojci:
- 5 jaja
- 500 ml mleka
- 1 mladi luk
- 2 čena belog luka
- 200 g paradajza
- 200 g šunke
- 30 g istopljenog putera
- 200 g rendanog sira
- 2 kašike brašna
- 16 g praška za pecivo
Priprema:
Umitite jaja sa mlekom i brašnom koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Zatim dodajte sitno seckani luk (i mladi i beli), kao i šunku, rendani sir i čeri paradajz isečen na pola. Na kraju dodajte i istopljeni puter, pa posolite i pobiberite. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus