Šta je ručak ako nema piletine. Jeftino meso koje je zdravo, ali i praktično za pripremu. Sada možete da napravite u slatkastom sosu od meda. Ono što je primamiljivo kod ovog recepta, sem brze pripreme je i to što sve sastojke možete da nađete u vašem špajzu. Uz belo meso možete da poslužite salatu, ali i krompir ili testeninu.
Sastojci:
- pileći file
- 5 čenova belog luka
- 3 kašike meda
- 1 kašika sirćeta
- 20 g putera
- 1 kašika ulja
- so, biber, majčina dušica
Priprema:
Posolite i pobiberite meso, pa ga ispecite u tiganju u kojem ste zagrejali kašiku ulja. Dodajte puter u sredinu tiganja. Sipajte i majčinu dušicu. Tamo gde ste stavili puter da se otopi dodajte beli luk koji ste izgnječili. Ostavite tako nekih minut, a zatim dodajte med i sirće. Pržite još nekih 3 minuta na laganoj vatri.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem