Šta je ručak ako nema piletine. Jeftino meso koje je zdravo, ali i praktično za pripremu. Sada možete da napravite u slatkastom sosu od meda. Ono što je primamiljivo kod ovog recepta, sem brze pripreme je i to što sve sastojke možete da nađete u vašem špajzu. Uz belo meso možete da poslužite salatu, ali i krompir ili testeninu

Sastojci:

  • pileći file 
  • 5 čenova belog luka 
  • 3 kašike meda 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 20 g putera 
  • 1 kašika ulja 
  • so, biber, majčina dušica

Priprema:

Posolite i pobiberite meso, pa ga ispecite u tiganju u kojem ste zagrejali kašiku ulja. Dodajte puter u sredinu tiganja. Sipajte i majčinu dušicu. Tamo gde ste stavili puter da se otopi dodajte beli luk koji ste izgnječili. Ostavite tako nekih minut, a zatim dodajte med i sirće. Pržite još nekih 3 minuta na laganoj vatri.