Koliko puta vam se dogodilo da u kući imate pileća prsa, a da ste ostali bez ideje kako da ih spremite? Šta kažete na svežu marinadu sa jogurtom? Ako želite da probate ovaj fantastičan spoj koji će dati neverovatnu sočnost belom mesu, a ne zahteva puno veštine, jer sav posao će obaviti rerna, onda definitivno treba da pokušate da napravite ovaj specijalitet!
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 400 g krompira
- 200 g šampinjona
- 300 g jogurta
- 40 g senfa
- so, biber, aleva parpika, beli luk u granulama
Za punjenje:
- 1 paradajz
- 1 jaje
- 200g jogurta
- 100 g rendanog sira
Priprema:
Očistiti krompir i pečurke i poređati u vatrostalnu činiju kao za musaku. Pomešati jogurt, senf i žačine i sve dobro sjediniti. Piletinu po sredini iseci i napraviti džepiće, pa sve staviti u činiju sa marinadom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Poređati mariniranu piletinu preko krompira i pečuraka i peći na 200 stepeni nekih 40 minuta. Za vreme iseckati paradajz, dodati mu jaje, rendani sir i jogurt i sve dobro promešati. Piletinu bogato napuniti ovom smesom po prorezima. Vratiti u rernu na još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem