Koliko puta vam se dogodilo da u kući imate pileća prsa, a da ste ostali bez ideje kako da ih spremite? Šta kažete na svežu marinadu sa jogurtom? Ako želite da probate ovaj fantastičan spoj koji će dati neverovatnu sočnost belom mesu, a ne zahteva puno veštine, jer sav posao će obaviti rerna, onda definitivno treba da pokušate da napravite ovaj specijalitet!

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 400 g krompira
  • 200 g šampinjona
  • 300 g jogurta
  • 40 g senfa
  • so, biber, aleva parpika, beli luk u granulama

Za punjenje:

  • 1 paradajz
  • 1 jaje
  • 200g jogurta
  • 100 g rendanog sira

Priprema:

Očistiti krompir i pečurke i poređati u vatrostalnu činiju kao za musaku. Pomešati jogurt, senf i žačine i sve dobro sjediniti. Piletinu po sredini iseci i napraviti džepiće, pa sve staviti u činiju sa marinadom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Poređati mariniranu piletinu preko krompira i pečuraka i peći na 200 stepeni nekih 40 minuta. Za vreme iseckati paradajz, dodati mu jaje, rendani sir i jogurt i sve dobro promešati. Piletinu bogato napuniti ovom smesom po prorezima. Vratiti u rernu na još 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa