Neverovatno brz i ukusan recept za pileća prsa, a opet drugačiji od klasičnog pohovanja. Uz svega nekoliko sastojaka imaćete brz i ukusan obrok, uz koji će vam eventualno biti potrebna neka osvežavajuća salata. 

Sastojci:

  • 1 komad pilećih prsa (oko 130 g)
  • 1 krompir
  • 1 jaje
  • beli luk u prahu
  • brašno
  • soja sos
  • kečap
  • biber
  • so
  • aleva paprika

Prirema:

Piletinu iseći na tanje šnicle, podeliti na četvrtine i lagano ga izbušiti viljuškom. U činiju dodati kašiku soja sosa, kečapa, kašićicu belog luka u prahu i ostale začine i sve dobro sjediniti. Piletinu s obe strane umočite u dobijenu smesu. Sirov krompir izrendajte na sitnije rende i iscedite višak vode. Krompir žačiniti po uskusu, a potom mu dodati jaje i kašiku brašna i sve dobro sjediniti. Piletinu prekriti sa smesom od krompira. Peći na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobije zlatastu koricu.