Neverovatno brz i ukusan recept za pileća prsa, a opet drugačiji od klasičnog pohovanja. Uz svega nekoliko sastojaka imaćete brz i ukusan obrok, uz koji će vam eventualno biti potrebna neka osvežavajuća salata.
Sastojci:
- 1 komad pilećih prsa (oko 130 g)
- 1 krompir
- 1 jaje
- beli luk u prahu
- brašno
- soja sos
- kečap
- biber
- so
- aleva paprika
Prirema:
Piletinu iseći na tanje šnicle, podeliti na četvrtine i lagano ga izbušiti viljuškom. U činiju dodati kašiku soja sosa, kečapa, kašićicu belog luka u prahu i ostale začine i sve dobro sjediniti. Piletinu s obe strane umočite u dobijenu smesu. Sirov krompir izrendajte na sitnije rende i iscedite višak vode. Krompir žačiniti po uskusu, a potom mu dodati jaje i kašiku brašna i sve dobro sjediniti. Piletinu prekriti sa smesom od krompira. Peći na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobije zlatastu koricu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus