Ukoliko ujutru nemate previše vremena, a jede vam se nešto ukusno i zdravo ovaj recept je idealan za vas, jer se sprema veoma brzo. Za ljubitelje omleta donosimo vam recept koji je za tili čas na vašem stolu, a prikladan je i za doručak i za večeru.
Sastojci:
- 1 celo jaje
- 125 ml mleka
- 3 kriške hleba
- 20 grama crnog luka
- 15 grama rendane šargarepe
- 14 grama rendanog kupusa
- 32 grama seckanog paradajza
- peršun
- beli luk
- so
- biber
- tucana paprika
Za umak:
- 30 g majoneza
- 26 g kečapa
Priprema:
Hleb isitnite na kockice, dodajte jaje i mleko, dodajte luk, šargarepu, kupus i paradajz, sitno seckani peršun i beli luk, a potom žačinite po ukusu. Sve sastojke dobro sjedinite. U zagrejan tiganj rastopite malo maslaca i dodajte pripremljenu smesu. Pecite oko 4-5 minuta dok ne dobije braonkastu koricu. Zatim je prevrnite koristeći tanjir i ponovite postupak pečenja. U manju činiju sipajte majonez i kečap i sve dobro sjedinite da dobijete savršeno ukusan umak.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način