Neobičan recept za omlet stiže nam iz japanske kuhinje. Kako biste dobili savršeno vazdušast, ali sladak omlet napravite ga sa čokoladom. Trebaće vam mikser, jaja i čokolada. Potrebno je da odvojite belanca od žumanaca i da ih dobro umutite. Ovo je odličan doručak za sve koji vole da isprobavaju različite kuhinje. Čokolada omletu daje specifičan ukus.

Ljuske od jajeta ne bacajte nego ih iskoristite za čišćenje domaćinstva.  

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 5 kockica čokolade 

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Otopite štanglu čokolade (5 kockica) i dodajte u žumanca, pa umutite. U belnaca dodajte izrendanu čokoladu i umutite. U tiganj sipajte malo ulja, pa smesu sa žumancima, lepo rasporedite da pokrije dno. Preko stavite belanca, pa poklopite. Pecite tako 10 minuta. Sipajte u tanjir, pa presecite na pola. Jednu polovinu stavite preko druge.