Jede vam se kineska hrana, ali niste sigurni da biste mogli da je spremite kao u restoranu? Pronašli smo najlakši recept za kinesku hranu - ova piletina se marinira u začinima, a potom lagano pohuje kako bi dobila hrskavu koricu. Evo kako se pravi kineska piletina sa limunom, recept je jednostavan i možete je poslužiti sa pirinčem ili nudlama za pravo uživanje u azijskoj kuhinji!

Sastojci:

  • 600 grama pilećeg belog mesa
  • 1 jaje
  • Pola šolje supe od kocke
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike soka limuna
  • Izrendana korica jednog limuna
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 2 kašike gustina
  • Ulje
  • Za dekoraciju - kriške limuna, susam i seckani mladi luk (po želji)

Kineski recept za piletinu sa limunom

12:09
Korak 1

Marinirajte piletinu

U činiji pomešajte jedno belance i polovinu soja sosa, a piletinu isecite na jednake kockice i potom marinirajte 20 minuta.

12:17
Korak 2

Napravite sos

Pomešajte ostatak soja sosa sa pilećom supom i šećerom, dodajte sok i koricu limuna.

12:17
Korak 3

Pohujte piletinu

Brašno sipajte u duboki tanjir, potom kockice piletine izmešajte viljuškom u njemu, tako da ih brašno dobro pokrije.

Zagrejte ulje u tiganju i pržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju, pa izvadite na kuhinjski ubrus da se dobro ocedi.

12:17
Korak 4

Dovršite jelo

U istom tiganju, propržite seckani beli luk i đumbir, zalijte sosom od supe i limuna. Krčkajte dok se malo ne zgusne, pa dodajte piletinu i dobro promešajte.

12:18
Korak 5

Servirajte toplo!

Kinesku piletinu sa limunom servirajte toplu, po želji uz nju napravite nudle ili bareni pirinač. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Kineska piletina  Instagram/iankewks

(StvarUkusa/B.Z.J.)