Jede vam se kineska hrana, ali niste sigurni da biste mogli da je spremite kao u restoranu? Pronašli smo najlakši recept za kinesku hranu - ova piletina se marinira u začinima, a potom lagano pohuje kako bi dobila hrskavu koricu. Evo kako se pravi kineska piletina sa limunom, recept je jednostavan i možete je poslužiti sa pirinčem ili nudlama za pravo uživanje u azijskoj kuhinji!
Sastojci:
- 600 grama pilećeg belog mesa
- 1 jaje
- Pola šolje supe od kocke
- 3 kašike soja sosa
- 3 kašike šećera
- 3 kašike soka limuna
- Izrendana korica jednog limuna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 2 kašike gustina
- Ulje
- Za dekoraciju - kriške limuna, susam i seckani mladi luk (po želji)
Kineski recept za piletinu sa limunom
Marinirajte piletinu
U činiji pomešajte jedno belance i polovinu soja sosa, a piletinu isecite na jednake kockice i potom marinirajte 20 minuta.
Napravite sos
Pomešajte ostatak soja sosa sa pilećom supom i šećerom, dodajte sok i koricu limuna.
Pohujte piletinu
Brašno sipajte u duboki tanjir, potom kockice piletine izmešajte viljuškom u njemu, tako da ih brašno dobro pokrije.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju, pa izvadite na kuhinjski ubrus da se dobro ocedi.
Dovršite jelo
U istom tiganju, propržite seckani beli luk i đumbir, zalijte sosom od supe i limuna. Krčkajte dok se malo ne zgusne, pa dodajte piletinu i dobro promešajte.
Servirajte toplo!
Kinesku piletinu sa limunom servirajte toplu, po želji uz nju napravite nudle ili bareni pirinač. Prijatno!
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/B.Z.J.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus