Donosimo vam recept za krompir salatu iz Južne Koreje koja se u originalu pravi od jaja, jabuke, krastavca, šargarepe i majoneza. Kasnije se oblikuje u lopticu, pa je odlična za slavsko predjelo. Recepata za ovu krompir salatu ima mnogo, pa ako želite da napravite posnu koju možete da služite 

Sastojci:

  • 6 krompira
  • 1 krastavac 
  • 1 šargarepa
  • 1 jabuka 
  • 4 jajeta 
  • 8-10 kašika majoneza 
  • 1 kašičica senfa sa medom
  • 1 kašičice senfa 

Recept za krompir salatu - predjelo za Svetog Nikolu: 

Isecite krompir i skuvajte, kao i jaja. Krastavac, jabuku i šargarepu sitno iseckajte. Ako želite možete i šargarepu da skuvate. Krompir posolite i pobiberite, pa ispasirajte. Dodajte krastavac, jabuku, šargarepu i seckana jaja, pa promešajte. Zatim sipajte majonez i senf i sve lepo promešajte. Ako ćete služiti ovu salatu kao predjelo za Svetog Nikolu onda je potrebno da izbacite jaja i da stavite posni majonez.

Pročitajte i ovo: Kako da krompir salata bude još ukusnija

BONUS VIDEO: 

Posna salata sa povrćem Instagram/healthfitnessguide_

(StvarUkusa/S.B.)