Donosimo vam recept za krompir salatu iz Južne Koreje koja se u originalu pravi od jaja, jabuke, krastavca, šargarepe i majoneza. Kasnije se oblikuje u lopticu, pa je odlična za slavsko predjelo. Recepata za ovu krompir salatu ima mnogo, pa ako želite da napravite posnu koju možete da služite
Sastojci:
- 6 krompira
- 1 krastavac
- 1 šargarepa
- 1 jabuka
- 4 jajeta
- 8-10 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa sa medom
- 1 kašičice senfa
Recept za krompir salatu - predjelo za Svetog Nikolu:
Isecite krompir i skuvajte, kao i jaja. Krastavac, jabuku i šargarepu sitno iseckajte. Ako želite možete i šargarepu da skuvate. Krompir posolite i pobiberite, pa ispasirajte. Dodajte krastavac, jabuku, šargarepu i seckana jaja, pa promešajte. Zatim sipajte majonez i senf i sve lepo promešajte. Ako ćete služiti ovu salatu kao predjelo za Svetog Nikolu onda je potrebno da izbacite jaja i da stavite posni majonez.
Pročitajte i ovo: Kako da krompir salata bude još ukusnija
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem