Krompir je najrasprostranjenije povrće koje se lako kombinuje sa svima namirnicama. Od njega možete da pravite testo, glavno jelo, supu, salatu... opcija je bezbroj. Još jedan plus je njegova niska cena. Kako se bliži Božićni post, na trpezi će se često nalaziti krompir salata ili dalamatinsko varivo.
Čak i krompir salatu možete napraviti na milion načina, a jedan od najpopularnijih je i nemački recept. Ovo jednostavno jelo je odličan prilog uz ribu, a iskusne domaćice su otkrile tajnu savršenog ukusa. Dobro je poznato da je krompir boljeg ukusa ako se kuva u ljusci, pa se tek nakon toga ljušti, ali ono što je manje poznato jeste da isečen i oljušten krompir na par minuta potopite u belo vino. Krompir salata, ali i kuvani krompir kao prilog biće daleko ukusniji.
Pročitajte i ovo: Krompir salata sa kiselim krastavcima
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus