Krompir je najrasprostranjenije povrće koje se lako kombinuje sa svima namirnicama. Od njega možete da pravite testo, glavno jelo, supu, salatu... opcija je bezbroj. Još jedan plus je njegova niska cena. Kako se bliži Božićni post, na trpezi će se često nalaziti krompir salata ili dalamatinsko varivo.
Čak i krompir salatu možete napraviti na milion načina, a jedan od najpopularnijih je i nemački recept. Ovo jednostavno jelo je odličan prilog uz ribu, a iskusne domaćice su otkrile tajnu savršenog ukusa. Dobro je poznato da je krompir boljeg ukusa ako se kuva u ljusci, pa se tek nakon toga ljušti, ali ono što je manje poznato jeste da isečen i oljušten krompir na par minuta potopite u belo vino. Krompir salata, ali i kuvani krompir kao prilog biće daleko ukusniji.
Pročitajte i ovo: Krompir salata sa kiselim krastavcima
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu