Mnoga jela spremaju se uz dodatak vina, zato što ovo piće daje poseban šmek i aromu. Vino čak možete dodati i u testo. Ali, da biste zaista dobili ukus kakav želite, nije dovoljno da ubacite bilo koje vino koje vam je pri ruci. Važno je da izaberet baš ono koje će vašem poboljšati kvalitet ukusa.
1. Nemojte da dodajete vino koje ne biste popili
Jeftina vina mogu sadržati veće količine vode, konzervansa i soli. Ako takva vina recimo dodajete u ribu poput brancina, možete im uništiti ukus!
2. Smanjite količinu drugih kiselih sastojaka u jelu
Kada dodajete vino u jelo, potrebno je da smanjite količinu kiselih sastojaka poput sirćeta ili soli.
3. Vino zamenjuje masti
Kada dodajete vina u marinade, povrća, mesa ili druga jela slobodno smanjite količinu putera ili ulja. Ovo alkoholno piće služi i kao njihova idealna zamena, pa nije potrebno dodavati veliku količinu masnoće.
4. Uvek ga sipajte postepeno
VIno uvek dodajte postepeno kako biste omogućili da se ukusi polako pojačavaju. Takođe, ne preterujte sa količinama vina koje dodajete u jelo. Ukoliko dodajete u jela koja se krčkaju, ostavite da prođe bar 10 minuta pre degustacije.
5. Odabir najboljeg
Bela vina najbolje idu u ribe, piletinu, svinjetinu, morske plodove, teletinu i krem soseve. Crvena vina su prikladnija za tamna mesa i začinjena jela, kao što su govedina, gulaš, divljač i soseve za testenine koje sadrže paradajz.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus