Kineska hrana je popularna u celom svetu i na svakom ćošku možete da naletite na kineski restoran. Ako volite da jedete kinesku hranu donosimo vam recept profesionalnog kuvara Čena za pikantnu piletinu.Pravi se u slatko-kiselom sečuan sosu sa ljutom papričicom. Zaboravite na naručivanje ili odlazak u restoran i kod kuće, na brzinu pripremite jelo koje će oduševiti ljubitelje začinjene hrane. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 manji batak (bez kosiju)
- 1 karabatak (bez kostiju)
- 5 čenova belog luka
- 1 manji đumbir
- mladi luk (par komada)
- 3-4 suve ljute papričice
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašike belog vina
- 1 kašika skroba
- 50 ml vode
- 55 g prženog kikirikija
- Za sečuan sosom:
- 1 kašika šećera
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašika belog vina
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica skroba
- 30 ml vode
- 2 kašike pilećeg bujona
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i prelijte sojinim sosom, belim vinom, skrobom koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica). Sve dobro promešajte i sklonite sa strane. U drugoj posudi pomešajte šećer, pirinčano sirće, soja sos, belo vino, skrob koji ste pomešali sa vodom i bujon. Sve to lepo promešajte. U vok ili dublji tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte sekcanu suvu ljutu papričicu, a zatim dodajte i meso sa sve marinadom. Kada se isprži dodajte krupno seckani beli luk i mladi luk, promešajte. Sipajte sos i sjedinite, pa dodajte prženi kikiriki. Ostavite još par minuta na šporetu i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem