Kineska hrana je popularna u celom svetu i na svakom ćošku možete da naletite na kineski restoran. Ako volite da jedete kinesku hranu donosimo vam recept profesionalnog kuvara Čena za pikantnu piletinu.Pravi se u slatko-kiselom sečuan sosu sa ljutom papričicom. Zaboravite na naručivanje ili odlazak u restoran i kod kuće, na brzinu pripremite jelo koje će oduševiti ljubitelje začinjene hrane. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 1 pileći file 
  • 1 manji batak (bez kosiju)
  • 1 karabatak (bez kostiju) 
  • 5 čenova belog luka 
  • 1 manji đumbir 
  • mladi luk (par komada) 
  • 3-4 suve ljute papričice 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 1/2 kašike belog vina
  • 1 kašika skroba 
  • 50 ml vode 
  • 55 g prženog kikirikija 
  • Za sečuan sosom:
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta 
  • 1 kašika belog vina 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 1 kašičica skroba 
  • 30 ml vode 
  • 2 kašike pilećeg bujona 

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i prelijte sojinim sosom, belim vinom, skrobom koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica). Sve dobro promešajte i sklonite sa strane. U drugoj posudi pomešajte šećer, pirinčano sirće, soja sos, belo vino, skrob koji ste pomešali sa vodom i bujon. Sve to lepo promešajte. U vok ili dublji tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte sekcanu suvu ljutu papričicu, a zatim dodajte i meso sa sve marinadom. Kada se isprži dodajte krupno seckani beli luk i mladi luk, promešajte. Sipajte sos i sjedinite, pa dodajte prženi kikiriki. Ostavite još par minuta na šporetu i servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa