Kineska hrana je popularna u celom svetu i na svakom ćošku možete da naletite na kineski restoran. Ako volite da jedete kinesku hranu donosimo vam recept profesionalnog kuvara Čena za pikantnu piletinu.Pravi se u slatko-kiselom sečuan sosu sa ljutom papričicom. Zaboravite na naručivanje ili odlazak u restoran i kod kuće, na brzinu pripremite jelo koje će oduševiti ljubitelje začinjene hrane. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 manji batak (bez kosiju)
- 1 karabatak (bez kostiju)
- 5 čenova belog luka
- 1 manji đumbir
- mladi luk (par komada)
- 3-4 suve ljute papričice
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašike belog vina
- 1 kašika skroba
- 50 ml vode
- 55 g prženog kikirikija
- Za sečuan sosom:
- 1 kašika šećera
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašika belog vina
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica skroba
- 30 ml vode
- 2 kašike pilećeg bujona
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i prelijte sojinim sosom, belim vinom, skrobom koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica). Sve dobro promešajte i sklonite sa strane. U drugoj posudi pomešajte šećer, pirinčano sirće, soja sos, belo vino, skrob koji ste pomešali sa vodom i bujon. Sve to lepo promešajte. U vok ili dublji tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje dodajte sekcanu suvu ljutu papričicu, a zatim dodajte i meso sa sve marinadom. Kada se isprži dodajte krupno seckani beli luk i mladi luk, promešajte. Sipajte sos i sjedinite, pa dodajte prženi kikiriki. Ostavite još par minuta na šporetu i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus