Burgeri su američko jelo koje je u jednom trenutku postalo toliko popularno u celom svetu, da je svaka zemlja smišljala što originalniji recept. Danas u Srbiji možete da nađeterazličite vrste burgera, a jedan od najpoznatijih priprema je poznata pod nazivom "smashed" burgeri. U pitanju je način na koji pripremate meso, a trik je u tome da ga spljoštite maksimalno nekim teškim predmetom. U nastavku teskta donosimo vam fantastičan recept za "smashed" burgere, a pročitajte i kako da napravite originalni sos koji možete da koristite umesto majoneza. 

  • Sastojci: 
  • 300 g mlevenog mesa (po želji) 
  • 1/2 ljubičastog luka 
  • 1 lepinja 
  • malo majoneza 
  • 2 kisela krastavca 
  • topljeni sir

Priprema: 
U tiganju istopite puter, pa istostirajte lepinju. Odvojite meso na 2 jednaka dela i oblikujte loptice, pa posolite i pobiberite. Spljoštite malo rukama, a zatim stavite. Pokrijte isečenim pek papirom, pa pritisnite špatulom i nečim baš teškim da se meso što više spljošti. Ostavite da se kratko isprži, pa okrenite burgere. Posle par minuta na jedan stavite sir i preko drugi burger. Lepinju premžite majonezom, pospite seckanim lukom i krastavcima, pa stavite meso. Zatvorite lepinjom koju ste premazali majonezom.