Burgere uglavnom vezujemo za američku kuhinju jer ih je Holivud često promovisao kroz svoje filmove. Moderna verzija burgera i jeste nastala u Americi, ali je sredinom 20. veka počeo da se širi i u druge zemlje. Svaki burger majstor ima svoje tajne kako da da napravite najsočniji i najukusniji buger. Mi vam predlažemo da isprobate recept Gordona Remzija za savršen burger, koji nije preterano komplikovan i uz malo truda može svima da uspe.
- Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 ljubičasti luk
- 2 kriške topljenog sira
- 1 lepinja
- malo zelene salate
- majonez
- 1/2 paradajza
- 1 kiseli krastavac
Priprema:
Oblikujte pljeskavicu od čistog mesa. Stavite je u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja, pa posolite i pobiberite. Dodajte i parče putera, pa kada se istopi, povremeno prelijte meso. Pljeskavice se okreće samo jednom, tako da sačekajte da se dobro ispeče sa jedne strane, pa tek onda okrenite na drugu. Kada okrenete meso dodajte još malo putera. Isecite luk na kolutove, pa dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite pljeskavicu i luk. Okrenite luk na drugu stranu, a kada je pljeskavica pri kraju pečenja, ponovo malo posolite, stavite parče sira i opet posolite. Preko stavite još jedan sir i opet malo posolite. Isključite šporet, poklopite tiganj i ostavite da se sir lepo otopi. Lepinju prepecite da bude hrskava. Lepinju premažite majonezom, pa stavite opranu zelenu salatu. Zatim preko stavite 2 koluta paradajza, a onda i kolutove kiselog krastavca. Preko stavite pljeskavicu sa istopljenim sirom, a onda i karamelizovani luk. Poklopite lepinjom i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus