Burgere uglavnom vezujemo za američku kuhinju jer ih je Holivud često promovisao kroz svoje filmove. Moderna verzija burgera i jeste nastala u Americi, ali je sredinom 20. veka počeo da se širi i u druge zemlje. Svaki burger majstor ima svoje tajne kako da da napravite najsočniji i najukusniji buger. Mi vam predlažemo da isprobate recept Gordona Remzija za savršen burger, koji nije preterano komplikovan i uz malo truda može svima da uspe.
- Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 ljubičasti luk
- 2 kriške topljenog sira
- 1 lepinja
- malo zelene salate
- majonez
- 1/2 paradajza
- 1 kiseli krastavac
Priprema:
Oblikujte pljeskavicu od čistog mesa. Stavite je u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja, pa posolite i pobiberite. Dodajte i parče putera, pa kada se istopi, povremeno prelijte meso. Pljeskavice se okreće samo jednom, tako da sačekajte da se dobro ispeče sa jedne strane, pa tek onda okrenite na drugu. Kada okrenete meso dodajte još malo putera. Isecite luk na kolutove, pa dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite pljeskavicu i luk. Okrenite luk na drugu stranu, a kada je pljeskavica pri kraju pečenja, ponovo malo posolite, stavite parče sira i opet posolite. Preko stavite još jedan sir i opet malo posolite. Isključite šporet, poklopite tiganj i ostavite da se sir lepo otopi. Lepinju prepecite da bude hrskava. Lepinju premažite majonezom, pa stavite opranu zelenu salatu. Zatim preko stavite 2 koluta paradajza, a onda i kolutove kiselog krastavca. Preko stavite pljeskavicu sa istopljenim sirom, a onda i karamelizovani luk. Poklopite lepinjom i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem