Stigla je jesen, a sa njom i sezona bundeve. Od ovog povrća možete da pravite slana i slatka jela, a mi predlažemo odličan američki recept za pečenu bundevu. Na jugu Amerike ga često spremaju za večeru, a kaserola sa bundevom i sirom posuta krckavim prezlama oduševiće vas već na prvi zalogaj. Ako volite da jedete ovo povrće, probajte i potaž od bundeve

  • Sastojci: 
  • 450 g bundeve
  • 1 crni luk 
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 200 g tvrdog sira 
  • 1/2 šolje majoneza
  • 4 kašike istopljenog putera
  • 1 šolja prezli

Priprema: 

Možete da kupite već isečenu bundevu, a možete i sami da je očistite i isečete. Stavite je u šerpu i prelijte vodom, pa posolite. Kuvajte dok voda ne krene da ključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-15 minuta. Bundevu procedite, pa ispasirajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte majonez, sitno seckani luk, 100 g rendanog sira i 2 kašike istopljenog putera. Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u nauljenu tepsiju i poravnajte. Pospite preostalim rendanim sirom. Prezle pomešajte sa preostale dve kašike prezli i sipajte preko sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Lažna musaka sa bundevom instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa