Postoji toliko različitih recepata za krofne, a one su se jele još u starom Rimu. Nekada su Rimljani pravili zipole, prženo testo preko kojeg se posipao šećer i cimet. Veruje se da su upravo od ovog recepta nastale i krofne kakve danas poznajemo, ali da je svaki narod menjao sastojke po ukusu. Zipoli su danas karakteristični za Rim, a mi vam savetujemo da isprobate recept za ove ukusne krofnice koje se prave od 4 sastojka koja svako ima kod kuće.
- Sastojci:
- 2,5 šolje brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašika semena komorača
- 1,5 šolje vode
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kvasac, komorač i vodu, pa sjedinite testo žicom. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena. U tiganju zagrejte ulje, pa nauljite kašike i vadite smesu koju ćete sipati u tiganj. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ređajte na ubrus da se ocede, pa uvaljajte u smesu od šećera i cimete. Poslednji korak nije obavezan.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus