Postoji toliko različitih recepata za krofne, a one su se jele još u starom Rimu. Nekada su Rimljani pravili zipole, prženo testo preko kojeg se posipao šećer i cimet. Veruje se da su upravo od ovog recepta nastale i krofne kakve danas poznajemo, ali da je svaki narod menjao sastojke po ukusu. Zipoli su danas karakteristični za Rim, a mi vam savetujemo da isprobate recept za ove ukusne krofnice koje se prave od 4 sastojka koja svako ima kod kuće.
- Sastojci:
- 2,5 šolje brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašika semena komorača
- 1,5 šolje vode
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kvasac, komorač i vodu, pa sjedinite testo žicom. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena. U tiganju zagrejte ulje, pa nauljite kašike i vadite smesu koju ćete sipati u tiganj. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ređajte na ubrus da se ocede, pa uvaljajte u smesu od šećera i cimete. Poslednji korak nije obavezan.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom