Ljubitelji krofni će se oduševiti ovim receptom. Spremaju se na brzinu, nema mešenja testa, a kašikom se sipaju u vrelo ulje. Možete da ih jedete za doručak sa džemom ili eurokremom, a dodavanje jogurta u smesu ih čini baš mekanim. Takođe u smesu za krofne dodajte i malo rendane kore limuna i biće osvežavajuće i mirisne.
- Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 5 kašika šećera
- 240 ml jogurta
- 140 ml mleka
- 1 kašičica rendane kore limuna
- oko 300 g brašna
- 2 kašičice praška za peciva
Priprema:
U posudi penasto umutite jaje, so i šećer. Dodajte jogurt i mleko, pa sjedinite. Zatim dodajte rendanu koru limuna, kao i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite, pa kašikom vadite i stavljajte u tiganj sa vrelim uljem. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus da se ocede. Uvaljajte u šećer.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom