Ljubitelji krofni će se oduševiti ovim receptom. Spremaju se na brzinu, nema mešenja testa, a kašikom se sipaju u vrelo ulje. Možete da ih jedete za doručak sa džemom ili eurokremom, a dodavanje jogurta u smesu ih čini baš mekanim. Takođe u smesu za krofne dodajte i malo rendane kore limuna i biće osvežavajuće i mirisne.
- Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 5 kašika šećera
- 240 ml jogurta
- 140 ml mleka
- 1 kašičica rendane kore limuna
- oko 300 g brašna
- 2 kašičice praška za peciva
Priprema:
U posudi penasto umutite jaje, so i šećer. Dodajte jogurt i mleko, pa sjedinite. Zatim dodajte rendanu koru limuna, kao i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite, pa kašikom vadite i stavljajte u tiganj sa vrelim uljem. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus da se ocede. Uvaljajte u šećer.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus