Ljubitelji krofni će se oduševiti ovim receptom. Spremaju se na brzinu, nema mešenja testa, a kašikom se sipaju u vrelo ulje. Možete da ih jedete za doručak sa džemom ili eurokremom, a dodavanje jogurta u smesu ih čini baš mekanim. Takođe u smesu za krofne dodajte i malo rendane kore limuna i biće osvežavajuće i mirisne. 

  • Sastojci:
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 5 kašika šećera
  • 240 ml jogurta 
  • 140 ml mleka 
  • 1 kašičica rendane kore limuna 
  • oko 300 g brašna 
  • 2 kašičice praška za peciva

Priprema:
U posudi penasto umutite jaje, so i šećer. Dodajte jogurt i mleko, pa sjedinite. Zatim dodajte rendanu koru limuna, kao i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite, pa kašikom vadite i stavljajte u tiganj sa vrelim uljem. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus da se ocede. Uvaljajte u šećer. 

Izvor: Stvar ukusa