Krofne se prave od davnina, a ova ukusna poslastica ima i svoju mini verziju.Pravi se mnogo lakše od originalnog recepta, jer se testo ne mesi i nema čekanja da nadođe. A ukus dodatano pojačava jabuka i jogurt sa ukusom limuna. Ne postoji šansa da vam mini krofne ne uspeju iz prvog pokušaja, a super je i to što umesto da se prže u puno ulja, peku se 20 minuta u rerni. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 jabuka
  • 350 g brašna 
  • 125 g jogurta (može sa ukusom limuna)
  • 2 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 10 g praška za pecivo

Priprema:
U posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i jogurt. Dobro sjedinite, pa dodajte očišćenu i sitno iseckanu jabuku. Opet promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Uzimajte malo smese i oblikujte loptice, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa