Krofne se prave od davnina, a ova ukusna poslastica ima i svoju mini verziju.Pravi se mnogo lakše od originalnog recepta, jer se testo ne mesi i nema čekanja da nadođe. A ukus dodatano pojačava jabuka i jogurt sa ukusom limuna. Ne postoji šansa da vam mini krofne ne uspeju iz prvog pokušaja, a super je i to što umesto da se prže u puno ulja, peku se 20 minuta u rerni. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 jabuka
- 350 g brašna
- 125 g jogurta (može sa ukusom limuna)
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
U posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i jogurt. Dobro sjedinite, pa dodajte očišćenu i sitno iseckanu jabuku. Opet promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Uzimajte malo smese i oblikujte loptice, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus