Danas su recepti za kolačepoprilično jednostavni, a većina njih ni ne uključuje pečenje, a često se ni šporet ne pali. Ako volite da jedete osvežavajuće poslastice, naš predlog je da probate četvoroslojni voćni kolač. Uspeva svima, odličan je za tople dane, a može da se služi u svim prilikama.
- Sastojci:
- 1 pomorandža
- 200 g jagoda
- 2 banane
- 40 g beli žele
- 100 g šećera
- 400 ml vode
- Za fil:
- 1 kesica pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 700 ml mleka
- 200 g putera
- 200 ml slatke pavlake
- 70 g šećera u prahu
- 300 g piškota
Priprema:
U vatorstalnu posudu stavite sekcane jagode, pomorandžu i banane. U šerpi pomešajte vodu, žele i šećer i kuvajte par minuta. Sipajte dobijenu smesu preko voća. Stavite u frižider na sat vremena. Pomešajte puding, šećer i 200 ml mleka, ali vodite računa da ne ostanu grudvice. U šerpu sipajte 300 ml mleka, pa kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider na pola sata. Zatim umutite puding sa penasto umućenim puterom i sipajte preko voća. Stavite u frižider na 20 minuta. Nakon toga umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Sipajte preko pudinga. U 200 ml mleka umočite piškote i poređajte preko slatke pavlake. Stavite kolač u frižider na sat vremena. Pomoću tacne je okrenite i izvadite i vatrostalne posude i secite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus