Torte i kolači koji se ne peku domaćice sve češće prave, jer uspevaju bukvalno svima. Za ovaj kolač će vam biti potrebne piškote, a preko njih premažite 2 različita fila, jedan skroz kremasti, a drugi sa komadićima voća i sve to ukrasite želeom. Lagana i osvežavajuća poslastica idealna je za sve prilike, a kombinacija sastojaka je savršena. 

  • Sastojci:
  • 300 g piškota 
  • 150 ml soka od pomoradnže 
  • Za fil:
  • 900 ml mleka 
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 200 g šećera 
  • 250 g putera 
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 1 kesica kremfixa
  • 150 g jagoda
  • Za žele od jagoda: 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 200 g jagoda 
  • 10 g želatina 
  • 50 ml vode 

Priprema:
Piškote umočite u sok, a onda poređajte u tepsiju. Pomešajte malo mleka sa pudingom od vanile i šećerom, a preostalo sipajte u šerpu. Kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Dodajte u smesu umućeni puter sobne temeprature, pa sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa i poravnajte. U slatku pavlaku dodajte kremfix i šećer u prahu, pa umutite. Dodajte seckane jagode, a onda lagano umešajte. Zatim sipajte preko fila od pudinga, pa poravnajte i ohladite u frižideru 15 minuta. Želatin rastvorite sa vodom, pa ostavite da nabubri. U blenderu usitnite jagode sa šećerom u prahu, a onda dobijenoj smesi dodajte želatin istopljen na pari. Dobro promešajte i sipajte preko fila sa jagodama. Ohladite u frižideru sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE