Nijedno slavlje ne može da prođe bez torti i kolača, a kako se približava Sveti Nikola naš predlog je osvežavajući posni kolač sa piškotama i voćem.Između keksa namažite fil i kratko ohladite i to je sve. Vrlo lako i brzo napravite kolač kojem niko neće moći da odoli.
- Sastojci:
- 200 g posnih piškota
- 200 ml biljnog mleka
- 250 g posne kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 25 ml vode
- 10 g biljnog želatina
- 200 g bobičastog voća
Priprema:
Umočite piškote u mleko i poređajte u tepsiju dimenzija 10x26 cm, koju ste obložili providnom folijom. Kiselu pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa postepeno dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Pomešajte želatin i vodu i ostavite da nabubri. Otopite na pari, pa u želatin dodajte malo fila i sjedinite. Zatim tu smesu sipajte u fil i opet umutite. Dodajte voće koje ste odmrzli i ocedili, pa lagano promešajte. Sipajte preko piškota, pa poravnajte i poređajte još jedan sloj keksa. Zatvorite providnom folijom i stavite u zamrzivač sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus