Ako ste ljubiteljribe ili spremate posnu slavu, onda je naš predlog marinirana skušasa pečurkama. Ne priprema se kao i sve ribe, a ukus je toliko dobar da će se svi otimati za parče. Takođe, može lepo da se dekoriše, pa pored toga što je preukusna i lepo izgleda na svečanoj trpezi. Priprema nije komplikovana, jedino se čeka da odstoji 12 sati u frižideru.
- Sastojci:
- 2 skuše
- 200 g šampinjona
- 3-4 crna luka
- 1/2 limuna
- Za marinadu:
- 750 ml vode
- 100 ml sirćeta
- 60 ml ulja
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- 2 lovorova lista
- 10 bibera u zrnu
- 2 kašičice slatke paprike
Priprema:
Ribu očistite i isecite glavu. Isecite na parčiće. Luk isecite na rebarca, a pečurke na četvrtine. U šerpu sipajte pola količine luka, zatim poređajte ribu, preko pečurke, a onda i preostali luk. U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, lovor, biberi i slatku papriku. Stavite da proključa, pa dobijenom tečnošću prelijte ribu. Šerpu sa ribom stavite na šporet, kuvajte dok ne krene da vri, pa ostavite još 3 minuta. Sklonite sa šporeta, ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa stavite u frižider na 12 sati.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem