Ako ste ljubiteljribe ili spremate posnu slavu, onda je naš predlog marinirana skušasa pečurkama. Ne priprema se kao i sve ribe, a ukus je toliko dobar da će se svi otimati za parče. Takođe, može lepo da se dekoriše, pa pored toga što je preukusna i lepo izgleda na svečanoj trpezi. Priprema nije komplikovana, jedino se čeka da odstoji 12 sati u frižideru. 

  • Sastojci:
  • 2 skuše 
  • 200 g šampinjona 
  • 3-4 crna luka 
  • 1/2 limuna 
  • Za marinadu:
  • 750 ml vode 
  • 100 ml sirćeta 
  • 60 ml ulja 
  • 3 kašičice soli 
  • 3 kašičice šećera 
  • 2 lovorova lista 
  • 10 bibera u zrnu 
  • 2 kašičice slatke paprike 

Priprema: 
Ribu očistite i isecite glavu. Isecite na parčiće. Luk isecite na rebarca, a pečurke na četvrtine. U šerpu sipajte pola količine luka, zatim poređajte ribu, preko pečurke, a onda i preostali luk. U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, lovor, biberi i slatku papriku. Stavite da proključa, pa dobijenom tečnošću prelijte ribu. Šerpu sa ribom stavite na šporet, kuvajte dok ne krene da vri, pa ostavite još 3 minuta. Sklonite sa šporeta, ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa stavite u frižider na 12 sati. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE