Neobična i zanimljiva predjela su uvek dobar način da se pokažete kao vrsna domaćica. Ako slavite Svetog Nikolu naš predlog su posne pohovane masline, predjelo koje će svakoga oduševiti. Možete da servirate same, ali možete da ih dodate i u salatu, slanu tortu... Mogućnosti je bezbroj, a ukus je fantastičan. Uživajte!
- Sastojci:
- crne ili zelene masline
- badem ili kirkiriki
- kisela voda
- brašno
- prezle
Priprema:
Bademe ili kikiriki ugurajte u masline, a možete i da ih ostavite prazne. U posudi pomešajte kiselu vodu i brašno, smesa ne sme da bude ni gusta ni retka, onako kao za palačinke. Umočite masline u dobijenu smesu, pa u prezle. Između dlanova oblikujte loptice, pa još jednom umočite u brašno i kiselu vodu, a onda i u prezle. Opet oblikujte između dlanova i pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus