Riba ne mora da se jede samo kada se posti, jer spada u hranu koja je zdrava, niskokalorična i puna proteina, pa je idealano da s vremena na vreme isprobate neki recept. Mnogi izbegavaju da je prave jer zbog prženja može kuća može neprijatno da miriše, ali obzirom na njene prednosti uvrstite je u meni bar jednom nedeljno. Mi vam predlažemo da isprobate skušu u neobičnoj marinadi, a ona spada u najzdravije morske ribe.
- Sastojci:
- 3 srednje skuše (poželjno zamrznute)
- 3 crna luka
- par kašika soja sosa
- 2 kašike pavlake
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice rena
Priprema:
Ribu nemojte da odmrznete do kraja, pa je isecite, a luk isecite na rebarca. U pavlaku dodajte soja sos (možete zameniti prstohvatom soli), senf i ren, pa dobro promešajte. Ribu prelijte marinadom, pa joj dodajte luk i promešajte. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite da se jelo marinira najmanje sat vremena. Podmažite pleh ili kalup uljem. Prvo rasporedite luk koji ste izvadili iz posude gde je skuša, pa na njega ribu, i prelijte preostalom marinadom. Pecite ribu na 190°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus