Riba ne mora da se jede samo kada se posti, jer spada u hranu koja je zdrava, niskokalorična i puna proteina, pa je idealano da s vremena na vreme isprobate neki recept. Mnogi izbegavaju da je prave jer zbog prženja može kuća može neprijatno da miriše, ali obzirom na njene prednosti uvrstite je u meni bar jednom nedeljno. Mi vam predlažemo da isprobate skušu u neobičnoj marinadi, a ona spada u najzdravije morske ribe

  • Sastojci:
  • 3 srednje skuše (poželjno zamrznute)
  • 3 crna luka 
  • par kašika soja sosa
  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice rena

Priprema:
Ribu nemojte da odmrznete do kraja, pa je isecite, a luk isecite na rebarca. U pavlaku dodajte soja sos (možete zameniti prstohvatom soli), senf i ren, pa dobro promešajte. Ribu prelijte marinadom, pa joj dodajte luk i promešajte. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite da se jelo marinira najmanje sat vremena. Podmažite pleh ili kalup uljem. Prvo rasporedite luk koji ste izvadili iz posude gde je skuša, pa na njega ribu, i prelijte preostalom marinadom. Pecite ribu na 190°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE