Punjene paprike su klasično jelo koje svi znaju da naprave i koje se sa uživanjem jede. Nadev kojim se obično pune je od mlevenog mesa i pirinča, a mi vam predlažemo zanimljiviju varijantu. Papriku obmotajte slaninom, a napunite belim mesom i pavlakom. Pravi gurmanski ručak koji se lako pravi, a na prvi zalogaj će vam postati omiljeni.
- Sastojci:
- 6 paprika
- 150 g tvrdog sira
- 150 g slanine
- Za punjenje:
- 500 g belog mesa
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 20 ml ulja
- 3 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- 200 g kisele pavlake
Priprema:
Paprici isecite vrh i očistite je od semenki. Zatim je zasecite na par mesta po pola i kroz te proreze provucite 2 komada tanje isečene slanine. Tako uradite sa svim paprikama. Poređajte ih u vatrostalnu posudu. Jaja posolite i pobiberite, dodajte kiselu pavlaku i umutite. Zatim dodajte rendani sir i dobro promešajte. U drugu posudu stavite meso koje ste isekli na kockice, pospite origanom i slatko pavlakom, pa prelijte ulje. Dobro sjedinite i dodajte u smesu sa jajima. Opet promešajte i dobijenom smesom napunite paprike. Bogato pospite rendanim tvrdim sirom. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus