Približavaju se slave i počnite na vreme da smišljate kako će izgledati slavska trpeza. Svi se najviše zadržavaju na predjelu i slatkom stolu, tako da osmislite zanimljivi jelovnik koje će se svima dopasti. Predlažemo vam kuvana jaja u slanini jer to niko neće odbiti, a vi ćete lako napraviti. Izgleda lepo, ukusno je, a neobičan sos i praziluk daju poseban šmek. 

  • Sastojci:
  • 120 g senfa 
  • 30 g kečapa 
  • 40 g meda 
  • malo muskatnog oraščića
  • 1 kašika limunovog soka
  • 6 jaja
  • 6 šnita slanine
  • 50 g praziluka

Priprema:
Jaja skuvajte i stavite u hladnu vodu. U posudi pomešajte senf, kečap, med, muskatni oraščić i limunov sok. Jajima skinite ljusku, obrišite ubrusom i umotajte u slaninu. Ispržite u tiganju bez ulja sa svih strana, pa stavite jaja u sos. Zatim u istom tiganju propržite seckani praziluk i pospite preko jaja. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE