Približavaju se slave i počnite na vreme da smišljate kako će izgledati slavska trpeza. Svi se najviše zadržavaju na predjelu i slatkom stolu, tako da osmislite zanimljivi jelovnik koje će se svima dopasti. Predlažemo vam kuvana jaja u slanini jer to niko neće odbiti, a vi ćete lako napraviti. Izgleda lepo, ukusno je, a neobičan sos i praziluk daju poseban šmek.
- Sastojci:
- 120 g senfa
- 30 g kečapa
- 40 g meda
- malo muskatnog oraščića
- 1 kašika limunovog soka
- 6 jaja
- 6 šnita slanine
- 50 g praziluka
Priprema:
Jaja skuvajte i stavite u hladnu vodu. U posudi pomešajte senf, kečap, med, muskatni oraščić i limunov sok. Jajima skinite ljusku, obrišite ubrusom i umotajte u slaninu. Ispržite u tiganju bez ulja sa svih strana, pa stavite jaja u sos. Zatim u istom tiganju propržite seckani praziluk i pospite preko jaja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus