Često ljudi izbegavaju da spremaju ribu za ručak, jer miris nakon spremanja dugo ostaje, naravno ako je pržite. Čišćenje krljušti zahteva malo više vremena, zato je bolje da koristite filete. Prelijte ih smesom od putera i limuna, pa ispecite kratko u rerni. Pečenjem u rerni sprečavate jak i neprijatan miris, a za 10-ak minuta je sve gotovo.
- Sastojci:
- 4 fileta ribe po izboru
- 5 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 1/4 kašičice tucane paprike
- sok i kora od 1/2 limuna
- Za dekoraciju:
- 1 limun
- peršun
Priprema:
Filet ribe posolite i pobiberite, pa poređajte u tepsiju. Istopite puter, pa mu dodajte mleveni beli luk, tucanu papriku, sok od limuna i rednanu koriscu limuna. Prelijte preko ribe, a limun za dekoraciju isecite na kolutove i stavite preko ribe i u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita