Često ljudi izbegavaju da spremaju ribu za ručak, jer miris nakon spremanja dugo ostaje, naravno ako je pržite. Čišćenje krljušti zahteva malo više vremena, zato je bolje da koristite filete. Prelijte ih smesom od putera i limuna, pa ispecite kratko u rerni. Pečenjem u rerni sprečavate jak i neprijatan miris, a za 10-ak minuta je sve gotovo.
- Sastojci:
- 4 fileta ribe po izboru
- 5 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 1/4 kašičice tucane paprike
- sok i kora od 1/2 limuna
- Za dekoraciju:
- 1 limun
- peršun
Priprema:
Filet ribe posolite i pobiberite, pa poređajte u tepsiju. Istopite puter, pa mu dodajte mleveni beli luk, tucanu papriku, sok od limuna i rednanu koriscu limuna. Prelijte preko ribe, a limun za dekoraciju isecite na kolutove i stavite preko ribe i u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus