Patlidžan ne spada u omiljeno povrće jer ima jak ukus, pa ljudi izbegavaju da ga spremaju. Ali, on može da bude i pravo iznenađenje za nepca ako se dobro pripremi, a ovaj jednostavan recept će vas oduševiti. Sve što treba da uradite je da ispržite patlidžan, a onda da ga premažete marinadom jer će tako omekšati i imati lepši ukus i miris.
- Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 čena belog luka
- peršun
- 1 kašičica tucane paprike
- 40 ml maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove, pa potopite u vodu. U posudi pomešajte maslinovo ulje, mleveni beli luk, tucanu papriku i seckani peršun. Pokrijte marinadu providnom folijom i ostavite da odstoji 20-30 minuta. Povrće osušite i ispržite patlidžan u tiganju koji ste samo premazali uljem, a zatim premažite marinadom obe strane povrća i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da patlidžan upije pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem