Počeo je Božićni post, a i Sveti Nikola se približava i polako počnite da tražite ideje za svečanu trpezu. Riba se u ovom periodu jede u velikim količinama, a postoje razni načini da je pripremite. Od onih brzi i jednostavnih koji se peku u rerni, do onih koji se krčkaju 2 sata. Ovaj recept spada u drugu kategoriju, ali na ovaj način fileti ribe lepo upijaju začine i sos i ukusniji su. Uživajte u ukusu, a možete da služite sa posnim pire krompirom. Ono što je zanimljivo i što daje poseban šmek jelu jesu ajvar i pečena paprika koji se dodaju u sos.
- Sastojci:
- 1,3 kg oslića
- malo brašna
- 2 šargarepe
- 2 crna luka
- Za sos:
- 1 konzerva pelata
- 1 pečena paprika
- 1 kašika ajvara
- začin za ribu
Priprema:
Filete ribe isecite i uvaljajte u brašno, pa ispržite u ulju. Pelat i pečenu papriku koju ste očistili izblendirajte. Sipajte u tiganj, poslite, pobiberite, dodajte ajvar i kašičicu šećera i začin za ribu. Promešajte i dovedite do ključanja. Crni luk iseckajte, a šargarepu izrendaje. U duboku šerpu sipajte malo ulja, pa dodajte crni luk i šargarepu, da pokrije dno. Zatim poređajte ribu, oper luk i šargarepu i tako dok ne utrošite sve. Poslednji red je povrće i preko sipajte paradajz sos. Poklopite i kada krene da ključa i smanjite temepraturu na minimum, pa ostavite da se krčka nekih 1,5 do 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni sufle kao iz najboljeg restorana
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste