Počeo je Božićni post, a i Sveti Nikola se približava i polako počnite da tražite ideje za svečanu trpezu. Riba se u ovom periodu jede u velikim količinama, a postoje razni načini da je pripremite. Od onih brzi i jednostavnih koji se peku u rerni, do onih koji se krčkaju 2 sata. Ovaj recept spada u drugu kategoriju, ali na ovaj način fileti ribe lepo upijaju začine i sos i ukusniji su. Uživajte u ukusu, a možete da služite sa posnim pire krompirom. Ono što je zanimljivo i što daje poseban šmek jelu jesu ajvar i pečena paprika koji se dodaju u sos. 

  • Sastojci:
  • 1,3 kg oslića 
  • malo brašna
  • 2 šargarepe 
  • 2 crna luka 
  • Za sos:
  • 1 konzerva pelata 
  • 1 pečena paprika 
  • 1 kašika ajvara 
  • začin za ribu 

Priprema:
Filete ribe isecite i uvaljajte u brašno, pa ispržite u ulju. Pelat i pečenu papriku koju ste očistili izblendirajte. Sipajte u tiganj, poslite, pobiberite, dodajte ajvar i kašičicu šećera i začin za ribu. Promešajte i dovedite do ključanja. Crni luk iseckajte, a šargarepu izrendaje. U duboku šerpu sipajte malo ulja, pa dodajte crni luk i šargarepu, da pokrije dno. Zatim poređajte ribu, oper luk i šargarepu i tako dok ne utrošite sve. Poslednji red je povrće i preko sipajte paradajz sos. Poklopite i kada krene da ključa i smanjite temepraturu na minimum, pa ostavite da se krčka nekih 1,5 do 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE