Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE SPREMA PASTRMKA - KRALJICA SVIH RIBA: Ispecite je u rerni, a poslužite za Svetog Nikolu

Autor Sanja Belinić

Naučite da spremate ribu, a ovaj recept za pastrmku je idealan.

 Kako se sprema pastrmka Izvor: Shutterstock

Zbog svog visoko proteinskog sastava, niske kalorijske vrednosti i mnogih mikronutrijenta koje sadrži, pastrmka je neizostavan deo jelovnika svake osobe koja teži zdravoj ishrani. U najvažnije mikronutrijente kojima obiluje ubrajaju se: kalijum, fosfor, kompleks B vitamina, selen. Preporučuje se da ovu ribu uvedete u nedeljni jelovnik, a odlična je ideja i za posluženje za Svetog Nikolu. Kako je to posna slava, nikad dosta predloga, a pastrmku svi vole. Spremite je u rerni lako, a poslužite sa krompir salatom ili pirinčem. 

  • Sastojci: 
  • 4 pastrmke
  • 300 ml belog vina
  • 1 veza peršuna
  • 1 veći limun
  • 3 čena belog luka
  • 5 kašika ulja
  • 70 g posnog margarina 

Priprema:
Ribu presecite po dužini i očistite unutrašnjost, operite i osušite. Posolite i pobiberite i spolja i unutra. Stavite u tepsiju i ostavite u frižideru nekih 30-45 minuta. U posudi pomešajte ulje, belo vino, seckani peršun i mleveni beli luk, kao i limunov sok. Pre toga isecite 4 koluta. Tepsiju obložite pek papirom i u svaku ribu sipajte malo marinade (tako gde ste presekli). Prelijte preostalom marinadom (ostavite malo da prelijete i drugu stranu), pa okrenite na drugu stranu i opet prelijte. Poređajte preko svake ribe kolut limuna i stavite parče posnog margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti