Počeo je Božićni post, koji će trajati sve do 6.januara u ponoć. Ukoliko postite ceo post, ili samo jedan deo evo predloga laganog obroka koji možete pripremati i za ručak i za večeru. Brzo je, ukusno i dopašće se svima. Tikvice su mnogima omiljene, pa verujemo da ćete ih obožavati i u posnom obliku.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- so, biber, suvi začin
- 3 struka praziluka
- 150 g posnog kačkavalja
- pola glavice crnog luka
- 4 kašike griza
- 4 kašike brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oljuštiti, izrendati, posoliti i ostaviti da stoje desetak minuta da puste vodu. Iscediti ih, dodati seckani praziluk, seckani kačkavalj, pola glavice crnog luka, griz, brašno i začine. Sve dobro sjedinite. Vadite kašikom i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus