Počeo je Božićni post, koji će trajati sve do 6.januara u ponoć. Ukoliko postite ceo post, ili samo jedan deo evo predloga laganog obroka koji možete pripremati i za ručak i za večeru. Brzo je, ukusno i dopašće se svima. Tikvice su mnogima omiljene, pa verujemo da ćete ih obožavati i u posnom obliku.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- so, biber, suvi začin
- 3 struka praziluka
- 150 g posnog kačkavalja
- pola glavice crnog luka
- 4 kašike griza
- 4 kašike brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oljuštiti, izrendati, posoliti i ostaviti da stoje desetak minuta da puste vodu. Iscediti ih, dodati seckani praziluk, seckani kačkavalj, pola glavice crnog luka, griz, brašno i začine. Sve dobro sjedinite. Vadite kašikom i pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Prolećni tiramisu sa bobičastim voćem
Magija galaksije - neobična tehnika farbanja uskršnjih jaja koja podseća na svemir
Punjene paprike sa kuskusom, spanaćem i fetom
Uskršnji venac sa grčkim jogurtom i ukrasnim jajima
Kako da ofarbate jaja na prirodan način za mermerni izgled