Mafine volimo i slatke i slane, a ukoliko vam nedostaje ideja za one posne, možete da odahnete, jer smo za vas pripremili recept za slatke, i to sa domaćim džemom. U ovaj recept se dodaje kisela voda zbog koje će testo biti još bolje, iako nema jaja i mleka.
- Sastojci:
- 300 g brašna
- džem
- 100 g mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml gazirane vode
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, mlevene orahe. Dodajte ulje i kiselu vodu. Po potrebi dodati vode ili brašna tako da masa bude kompaktna. Sipati smesu u silikonski kalup za mafine, a ukoliko nemate silikonski koristite papirne korpice kako vam se mafini ne bi zalepili. Na vrh kašičice uzimati džem i utiskivati u sredinu svakog mafina. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem