Mafine volimo i slatke i slane, a ukoliko vam nedostaje ideja za one posne, možete da odahnete, jer smo za vas pripremili recept za slatke, i to sa domaćim džemom. U ovaj recept se dodaje kisela voda zbog koje će testo biti još bolje, iako nema jaja i mleka.

  • Sastojci:
  • 300 g brašna
  • džem
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml gazirane vode
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, mlevene orahe. Dodajte ulje i kiselu vodu. Po potrebi dodati vode ili brašna tako da masa bude kompaktna. Sipati smesu u silikonski kalup za mafine, a ukoliko nemate silikonski koristite papirne korpice kako vam se mafini ne bi zalepili. Na vrh kašičice uzimati džem i utiskivati u sredinu svakog mafina. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE