Sočivo se brže kuva od pasulja, lakše se vari od njega i sadrži više belančevina i ugljenih hidrata. Mnogi smatraju da su jela od sočiva čak i ukusnija od pasulja. Ipak, sočivo je mahunarka – ima prilično teško svarljivu opnu pa ga treba jesti u manjim količinama. Najjednostavnije je spremiti sočivo kao varivo čiji recept stiže u nastavku.

  • Sastojci:
  • pola kg sočiva
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • so, biber, čili, beli luk, peršun, kurkuma, slatka paprika
  • 250 ml paradajz soka

Priprema:

Sočivo potopite u vodi oko sat-dva. Nakon toga isperite i ocedite. U šerpi propržite šargarepu i luk. Dodajte sočivo, paradajz sok i dinstajte malo. Potom nalijte vodu, začinite i krčkajte dok sočivo ne omekša.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE