Sočivo se brže kuva od pasulja, lakše se vari od njega i sadrži više belančevina i ugljenih hidrata. Mnogi smatraju da su jela od sočiva čak i ukusnija od pasulja. Ipak, sočivo je mahunarka – ima prilično teško svarljivu opnu pa ga treba jesti u manjim količinama. Najjednostavnije je spremiti sočivo kao varivo čiji recept stiže u nastavku.
- Sastojci:
- pola kg sočiva
- 1 luk
- 1 šargarepa
- so, biber, čili, beli luk, peršun, kurkuma, slatka paprika
- 250 ml paradajz soka
Priprema:
Sočivo potopite u vodi oko sat-dva. Nakon toga isperite i ocedite. U šerpi propržite šargarepu i luk. Dodajte sočivo, paradajz sok i dinstajte malo. Potom nalijte vodu, začinite i krčkajte dok sočivo ne omekša.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem