U toku je Božićni post, a i približava se najveća srpska slava, Sveti Nikola. Treba pronaći inspiraciju, kako za svakodnevne obroke, tako i za slavski sto. Ribase u ovom periodu najčešće jede, a najlepša je spremljena na crnom luku. Prvo je marinirajte kako bi upila sve začine, a onda je ispecite i servirajte sa salatom po izboru. Ne samo da je ukusana, nego je ovaj recept i jedan od najpopularnijih na YouTube-u i ima preko 16 miliona pregleda.
- Sastojci:
- 3 ribe po želji
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica dimljene paprike
- 30 ml ulja
- 2-3 crna luka
Priprema:
Isecite ribu na komade. Poređajte u vatrostalnu posudu, pa začinite i prelijte ulje. Dobro utrljajte začine i ulje u svaku ribu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira pola sata. Zatim isecite crni luk na rebarca, pa poređajte u tepsiju. Stavite ribu preko, pokrijte pek papirom koji ste malo pokvasili i pecite na 190°C oko 30-35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus