U toku je Božićni post, a i približava se najveća srpska slava, Sveti Nikola. Treba pronaći inspiraciju, kako za svakodnevne obroke, tako i za slavski sto. Ribase u ovom periodu najčešće jede, a najlepša je spremljena na crnom luku. Prvo je marinirajte kako bi upila sve začine, a onda je ispecite i servirajte sa salatom po izboru. Ne samo da je ukusana, nego je ovaj recept i jedan od najpopularnijih na YouTube-u i ima preko 16 miliona pregleda. 

  • Sastojci:
  • 3 ribe po želji
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 30 ml ulja
  • 2-3 crna luka

Priprema:
Isecite ribu na komade. Poređajte u vatrostalnu posudu, pa začinite i prelijte ulje. Dobro utrljajte začine i ulje u svaku ribu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira pola sata. Zatim isecite crni luk na rebarca, pa poređajte u tepsiju. Stavite ribu preko, pokrijte pek papirom koji ste malo pokvasili i pecite na 190°C oko 30-35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE