Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠARAN NA CRNOM LUKU: Omiljeni recept svih Jugoslovena, a jedan sastojak daje poseban šmek

Autor Sanja Belinić

Pripremite šarana po starom jugoslovenskom receptu, na crnom luku i sa nanom.

 Jugoslovenski recept za šarana na crnom luku Izvor: Shutterstock

Riba je super predlog kada postite, ali i kada želite malo da se počastite. Ovo je recept iz Patinog kuvara, a nekada se u Jugoslaviji ovako spremao šaran, na crnom luku i sa nanom koja daje pravi šmek jelu. Jugosloveni su obožavali ovaj recept, a vi možete da ga poslužite i na slavskoj trpezi. 

  • Sastojci:
  • 1 kg šarana
  • 3-4 crna luka
  • 1 kašičica slatke paprike  
  • 1/3 šolje pirinča
  • Za zapršku:
  • 3 kašike ulja
  • 1/3 kašike brašna 
  • 1 kašičica slakte paprike 
  • 1 šolja vode 

Priprema:
Ribu očistite, pa je isecite na 6 komada, pa svaki komad malo zasecite i posolite. Propržite sitno seckan luk sa malo slatke paprike. Luk sipajte u tepsije i rasporedite po dnu, pa preko dodajte opran pirinač. Preko poređajte ribu. Ulje zagrejte, pa propržite brašno i slatku papriku i sipajte vodu. Kada krene da ključa sklonite i prelijte preko ribe. Pecite na 180°C dok sva voda ne ispari. Dekorišite nanom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti