Riba je super predlog kada postite, ali i kada želite malo da se počastite. Ovo je recept iz Patinog kuvara, a nekada se u Jugoslaviji ovako spremao šaran, na crnom luku i sa nanom koja daje pravi šmek jelu. Jugosloveni su obožavali ovaj recept, a vi možete da ga poslužite i na slavskoj trpezi.
- Sastojci:
- 1 kg šarana
- 3-4 crna luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/3 šolje pirinča
- Za zapršku:
- 3 kašike ulja
- 1/3 kašike brašna
- 1 kašičica slakte paprike
- 1 šolja vode
Priprema:
Ribu očistite, pa je isecite na 6 komada, pa svaki komad malo zasecite i posolite. Propržite sitno seckan luk sa malo slatke paprike. Luk sipajte u tepsije i rasporedite po dnu, pa preko dodajte opran pirinač. Preko poređajte ribu. Ulje zagrejte, pa propržite brašno i slatku papriku i sipajte vodu. Kada krene da ključa sklonite i prelijte preko ribe. Pecite na 180°C dok sva voda ne ispari. Dekorišite nanom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom