Belo meso je jedno od najpopularnijih jela u celom svetu, pogotovo ako se ispohuje. Takav način pripreme nije preterano zdrav jer se prži u dosta ulja, ali mi vam predlažemo da napravite jednako ukusno pohovano meso koje se peče u rerni. Još jedna dobra stvar kod ovog recepta je što mogu da ga naprave i oni koji nikada nisu kuvali.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
- peršun
- 1 kašika limunovog soka
- 500 g pilećeg filea
- 70 g prezli
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 35 g parmezana
Priprema:
U posudu sipajte jaje, maslinovo ulje, sirno seckani peršun i limunov sok. Posolite i pobiberite i dobro sjedinite. Zatim dodajte sitnije seckano meso i lepo promešajte, da meso upije smesu. U tanjir pomešajte prezle, začine i parmezan, pa uvaljajte meso. Posložite na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite pleh, okrenite meso na drugu stranu i pecite na istoj temepraturi još 7-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem