Belo meso je jedno od najpopularnijih jela u celom svetu, pogotovo ako se ispohuje. Takav način pripreme nije preterano zdrav jer se prži u dosta ulja, ali mi vam predlažemo da napravite jednako ukusno pohovano meso koje se peče u rerni. Još jedna dobra stvar kod ovog recepta je što mogu da ga naprave i oni koji nikada nisu kuvali. 

  • Sastojci:
  • 1 jaje 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • peršun
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 500 g pilećeg filea 
  • 70 g prezli 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu 
  • 35 g parmezana

Priprema:
U posudu sipajte jaje, maslinovo ulje, sirno seckani peršun i limunov sok. Posolite i pobiberite i dobro sjedinite. Zatim dodajte sitnije seckano meso i lepo promešajte, da meso upije smesu. U tanjir pomešajte prezle, začine i parmezan, pa uvaljajte meso. Posložite na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta, pa izvadite pleh, okrenite meso na drugu stranu i pecite na istoj temepraturi još 7-10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE