Ako volite piletinu, nebitno da li je u pitanju belo meso, krilca ili bataci, profesionalni kuvari su otkrili savršen trik za pohovanje. Do sada ste isprobali različite varijante, sa brašnom, prezlama..., ali ovu sigurno niste koristili. Raznovrsni začini će je učiniti pikantnom, a ovakav poh neverovatno hrskavom i sočnom.
Domaćice će se oduševiti jer je sve jednostavno i praktično. Ako koristite belo meso isecite štapiće ili ostavite šniclu, samo je istanjite, a ako koristite krilca ili batak isecite. Na slici ispod pogledajte kako treba da isečete i koji deo da ispohujete. Tamo gde su crvene strelice isecite i bacite, a onaj deo mesa koji je obeležen zelenim strelicama ispohujte.
Potrebno da prvo marinirate meso, a za to vam treba jogrut i različiti začini. Držite meso minimum sat vremena u marinadi, a zatim sledi tajni sastojak koji poh čini najboljim. Treba vam minut za pire. Sigurno ga nikada niste koristili za pohovanje, ali posle marinade uvaljajte u prah (minut za pire) i ispržite. Biće kao čips da ste zalepili.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus