Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROFI KUVARI OTKRILI TOP TRIKOVE ZA POHOVANJE: Zbog jednog neobičnog sastojka imaćete utisak kao da jedete čips sa mesom

Autor Sanja Belinić

Najbolji način da dobijete hrskavu koricu, a da pohovano meso bude sočno.

 Kako se pohuje meso Izvor: Shutterstock

Ako volite piletinu, nebitno da li je u pitanju belo meso, krilca ili bataci, profesionalni kuvari su otkrili savršen trik za pohovanje. Do sada ste isprobali različite varijante, sa brašnom, prezlama..., ali ovu sigurno niste koristili. Raznovrsni začini će je učiniti pikantnom, a ovakav poh neverovatno hrskavom i sočnom. 

Možda će vas zanimati

Domaćice će se oduševiti jer je sve jednostavno i praktično. Ako koristite belo meso isecite štapiće ili ostavite šniclu, samo je istanjite, a ako koristite krilca ili batak isecite. Na slici ispod pogledajte kako treba da isečete i koji deo da ispohujete. Tamo gde su crvene strelice isecite i bacite, a onaj deo mesa koji je obeležen zelenim strelicama ispohujte. 

 Kako iseći piletinu za pohovanje Izvor: Stvar Ukusa

Potrebno da prvo marinirate meso, a za to vam treba jogrut i različiti začini. Držite meso minimum sat vremena u marinadi, a zatim sledi tajni sastojak koji poh čini najboljim. Treba vam minut za pire. Sigurno ga nikada niste koristili za pohovanje, ali posle marinade uvaljajte u prah (minut za pire) i ispržite. Biće kao čips da ste zalepili. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti