Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVILNO DODAJE SUVI KVASAC U TESTO: Saveti koji će vam pomoći da umesite najbolje pecivo (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Naučite da koristite kvasac i napravićete savršeno testo.

 Kako se pravilno koristi kvasac Izvor: Shutterstock

Većina početnika u kuhinji imaju strah kada čuju da treba da umese hleb ili neko pecivo. Kada dobijaju recept od iskusnih kuvarica, kao što su mame i bake, one obično kažu da su mere odokativne. Nikada niste sigurni kad treba koji sastojak da se doda.  Testo je u principu vrlo jednostavno za pripremu, ako ispratite sve korake, a posle je samo stvar prakse.   

Možda će vas zanimati

Otkrivamo odličan trik koji će vam pomoći da testo bude odlično. Naučite kako pravilno da koristite suvi kvasac. Ono što je neophodno na samom početku je da proverite rok trajanja. Ako je istekao ili pred istek, bacite ga, jer kvasac mora da bude skroz svež kako bi vam pecivo uspelo iz prvog pokušaja. 

Kvasac se uvek dodaje u toplu vodu, nemojte ključalu, jer ćete tako ubiti sva svojstva kvasca. I naravno, obavezno je da dodate kašičicu šećera, zato što on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se pojave mehurići, možete u kvasac da dodajte ostale sastojke. 

Pročitajte i kako da napravite domaći svež kvasac

Pogledajte

00:49
Kako se pravilno dodaje kvasac u testo
Izvor: TikTok/ its.chloeh
Izvor: TikTok/ its.chloeh

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

10 godina sam u aparatu za hleb koristio suvi kvasac. U zadnje dve godine počeo sam da koristim komadiće svežeg kvasca i mogu da kažem da je hleb još lepši. Mala funta kvasca bude nam za 9 hlebova.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti