Većina početnika u kuhinji imaju strah kada čuju da treba da umese hleb ili neko pecivo. Kada dobijaju recept od iskusnih kuvarica, kao što su mame i bake, one obično kažu da su mere odokativne. Nikada niste sigurni kad treba koji sastojak da se doda. Testo je u principu vrlo jednostavno za pripremu, ako ispratite sve korake, a posle je samo stvar prakse.
Otkrivamo odličan trik koji će vam pomoći da testo bude odlično. Naučite kako pravilno da koristite suvi kvasac. Ono što je neophodno na samom početku je da proverite rok trajanja. Ako je istekao ili pred istek, bacite ga, jer kvasac mora da bude skroz svež kako bi vam pecivo uspelo iz prvog pokušaja.
Kvasac se uvek dodaje u toplu vodu, nemojte ključalu, jer ćete tako ubiti sva svojstva kvasca. I naravno, obavezno je da dodate kašičicu šećera, zato što on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se pojave mehurići, možete u kvasac da dodajte ostale sastojke.
Pročitajte i kako da napravite domaći svež kvasac.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća