Pomorandža je sočno i slatko voće, čija glavna prednost jeste bogatstvo vitaminom C. Ovo južno voće, takođe, možemo da koristimo i u raznim poslasticama, na razne načine. Preukusni komadići su u nekim kolačima i tortama glavni sastojak, dok u nekim slatkišima upravo pomorandžin sok daje određenu slatkoću i šmek.

Međutim, za šta god je koristili, pomorandžu prethodno treba očistiti, odnosno oguliti, a to je često nezgodan i neretko "lepljiv" posao. Sve dok ne shvatite kako možete da je ogulite očas posla i to bez da isprljate ruke.

Ovaj trik nam je otkrila jedna korisnica Instagrama koja na svom profilu često objavljuje razne savete i trikove. Sve što vam je potrebno jeste jedan nož i 20-ak sekundi vremena.

Pomorandžu je potrebno da isečete na pola, a zatim da iz sredine polovine krenete da savijate koru, kao da želite da je svučete. Sve vreme gurajte donji deo da bi voće iskočilo.

"Odmah iskoči, mislim da je genijalno", kaže ona u videu koji je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama.

Njeni pratioci su trikom oduševljeni, pa su tako odmah počeli da komentarišu.

"Zašto ovo nisam znala do sada? Oduševljena sam!", "Društvene mreže me nauče nečemu korisnom svaki dan", "Ovo je genijalno! Moram odmah da isprobam", samo su neki od komentara, a kako sve izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta. 

Kako najlakše očistiti pomorandžu Instagram/athomewith.shannon

 Izvor: Stvar ukusa